Datinghelsike og ghosting

Spørsmål hagler inn på dating og her kommer dagens blogg:

"Hva er galt med meg som bare blir ghostet".

"Jeg har ikke vært på datingen på 22 år. Hvor begynner jeg og hvordan?"

"Jeg får så mange match at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne."

"Jeg var på en date, men skjønte at han datet tre på en gang."

"Jeg gledet meg sånn til date, fordi vi hadde så god kommunikasjon. Da jeg traff henne kjente jeg henne ikke igjen. Det var nok minst 10 års gammelt bilde."

"Etter to uker på tinder logget jeg av, det er så mye villt at jeg blir helt matt."

"Jeg er så klar for å finne den rette, men det er jo ingen match. Hva er feil med meg?"

Flere ber meg bidra til å lage en god profil. Det jeg jobber med å finne ut med en klient er alle verdiene og kvalitetene de har. Ingen profiler er like, fordi det finnes bare en av deg.

Vil du ha en elsker flommer det over av tilbud. Det jeg opplever er at de vil ha en partner, en soulmate, en som møter de på verdier.

Gottman er samlivsfoesker og det tok han over 40 år for å knekke koden på hva kvinner vil ha. Pålitelitelighet er nøkkelen. Mennene må ha en oppførsel som viser at de kan stoles på. Det vil si det de sier, må også vises i praksis. Menn over 30 år blir mer opptatt av selvtillit, empati og kommunikasjonsevner. Ærlighet og tillitsfull er viktige personlighetstrekk. Vi mennesker ser ofte etter en partner som ut fyller dem følelsesmessig, fysisk og intellektuelt.

Det er klart jeg savner sex, men å dele frokost med noen, praten, powernappen med spooning etter jobb, en å dele opplevelser med, en bestevenn og en soulmate er like viktig sier mange.

Hvordan har du med deg selv for tiden? Det er ofte slik at vi tiltrekker oss samme type menn/kvinner/hen en periode. Noen ganger må det til med indre opprydning for å finne den rette. Det er noe som koster tid og følelser, men som oftest gir størst resultater. Mange vet nesten ikke hva de ser etter. De kan feks fortelle jeg ser etter ei som er snill og god. Snill i forhold til hva? God i forhold til hva? Det er mange spørsmål, men det er du som har svaret. Men bidrar gjerne på veien med kunnskap og kokrete verktøy.

Gi slipp på det gamle og fortiden med tidligere menn/kvinner er også en prosess. Mange har dessverre dårlig negativ erfaringer. Det er viktig å gi den nye daten din muligheter. Å sammenligne dem med eksen er ingen særlig god start. Jeg vet det er vanskelig for mange, men det er ofte det jeg jobber mest med. Andre har mistet sin kjære og har et stort tomrom, men skjønt at de må lære seg å elske på en ny måte selv om savnet alltid vil være der. Livet er ikke for pyser, men livet er vidunderlig når den nye forelskelsen trår til. Våg å elske , på tross av at du også må vise den sårbare siden med sterke deg.

Ghosting betyr å bryte all kommunikasjon med noen uten en forklaring eller advarsel. Til alle dere som blir ghostet. Det er de som går glipp av deg. Du fortjener noe bedre

Det kan også skje at noe akutt har skjedd og det er en årsak til at menneske ikke svarer. Har dere hatt mye dialog og vedkommende ikke svarer er det ofte naturlig at kommunikasjonen uteblir.

Til dere som definerer ghosting at dere ikke får kontakt med en kvinne eller mann som ønsker en annen alder, så er det et valg de har tatt. Eller at de ikke føler gnist er det noe annet.

Flere menn sier jeg trykker bare match på alle, så jeg får meg noe. Jeg synes det er en trist verden er sånn. Hvis noen synes det er greit med nytelse og begge vil. Nyt i lange baner.

Hvilken plattform vil du velge ? Hinge, møteplassen, Tinder, Match, Sukker, onenightfriend, elitesingles, Happn, academicsingles med flere. Kanskje det eneste du ønsker er en venn å gå tur med. Da kan turvenn.no være noe for deg eller kristendate.no hvis du er kristen eller muslima.com hvis du vil finne noen innen den religionen.

Jeg er litt BDSM hvor dater jeg da? Her ser du rangering innen den kategorien. Best BDSM Dating Sites and Apps in 2024 https://chicagoreader.com/reader-partners/best-bdsm-dating-sites/ Rank Site Best For

1. ALT Best overall BDSM dating site

2. Fetish.com Old school kink positive experience

3. FetLife Best BDSM community

4. AdultFriendFinder Largest alt user base

5. Seeking Best sugar/kink combination

6. Tinder Kink dating with a mainstream veneer

7. Ashley Madison Best for polyamorous

8. Pure App Best for fantasies

9. BDSM.com Best for first-timers

10. BuddyBang Most open-minded

11. Reddit BDSM Free option

12. BDSM Singles Best female-to-male ratio

13. Fetster Best for discretion

14. Bondage Pal Best bondage kink site

15. Feeld Best poly/kink hybrid

Mulighetene er flere enn du tror. Men flere gir opp etter kort tid for det er mye søppel der ute som noen sier.

10 konkrete tips for å starte din profil

1. Velg en plattform

2. Legg inn bilder der du ser øynene dine og smilet ditt

3. Legg inn bilde av din hobby

4. Beskriv deg selv med dine kvaliteter og skriv hva du ønsker med fokus på verdier

5. Kvinner er veldig glad i bilder der du viser dine hender og menn gjerne rumpen

6. Bruk oppdaterte bilder

7. Vis deg i klær du går i

8. Vær ærlig med dine intensjoner og legg med et helkroppsbilde

9. Vis at du tar vare på helsen din, men ikke skryt på deg noe som ikke er

10. Ærlighet vare lengst og legg inn den alderen du faktisk kan tenke deg å date i

Alkohol på mange bilder er sjelden en hit eller et skytevåpen selv om jakt eller pistolskyting er en hobby.

Send aldri nakenbilde via snap til en ny date. Hvis det kun er sex dere ønsker, så er det noe annet. Hvis du er et menneske som ser etter din soulmate og han/hun/hen ikke kan vente med å treffe deg fysisk uten nakenbilde, er det ikke verdt å bruke tid på. Husk du kan velge! Du er dyrbar.

Mange sliter med smalltalk ved første henvendelse i dating apper. Her er noen spørsmål du kan stille for å bli kjent: https://costume.no/kultur/sporsmal-for-a-bli-kjent eller flere alternativer her: https://www.strawberry.no/blog/naere-hjertet/36-sporsmal-for-a-bli-forelsket/

Hvis du skriver i første melding: Liker du å pule, så er det vel en grunn for at du ikke får svar tilbake. Det er stor forskjell på menn og kvinner. En kvinne som legger ut en profil i en storby kan fort få 1200 matcher på et døgn. Hvordan skal en da velge? Da ser en på bilder og tekst og ikke kun mange emoji. Flere menn synes det er lite aktivitet og må kjempe mer for å få dialog. Gjør noe som ikke alle pleier. Hvis du hadde fått 50 hei i innboksen din, prioriteres ofte de spørsmålene som er annerledes. Hva har du lyst å vite om det vakre menneske som du ser foran deg? Har dagen vært god med deg? Hva kan jeg gjøre for å få deg til å smile? Hei du smilende mann. Du ser sannelig ut som en gladlaks. Vær den du er og bruk dine ord som passer deg. Kan du ikke språket er det bedre at du for eksempel skriver engelske enn 14 norsk feil på første melding. Tenk hvis din kjære bare er noen tastetrykk unna.

Det er mange som er i forhold og som ikke har bilder pga jobb eller at partner tillater at du kan ha en ekstra partner. De blir avslørt tilslutt. Det har også vist seg at flere sier de vil ha langvarig forhold på profilen, men kun for de skal få seg et napp. Hvis noen forteller i en time om siste eks, så er det en stor sjanse før han/hun/ hen ikke er helt ferdig med tidligere forhold.

Spør noen om hvor mange partnere du har hatt er det et tegn på kontroll. Krav og kontroll fra starten av er aldri et godt tegn. Vær obs på bruk av WhatsApp. Mye fake der.

For å bli kjent med et menneske må en treffes fysisk. Aldri gå hjem eller inviter hjem på første date. Dessverre finnes det flere som du ikke kan stole på. Finn ut hvor mye tid du har tilgjengelig og fortell, slik at de vet. Oppsøk og fortell noe fint til et menneske der du er. Det er kanskje akkurat der du må begynne. Kanskje det er et gymcrush der ute for deg eller du går en tur og du ser et godt menneske. Din partner kan være nærmere enn du tror. Det er flere som finner sitt kjære og de fleste har et håp om det. 1 av 5 bor alene. Ja det er som å finne en nål i en høystakk. Men det er verdt å lete. Forskere sier også at de som lever i tosomhet lever lengre.

Ta kontakt hvis du trenger hjelp. annie@sexologakutten.no

Jeg heier på deg og ønsker deg lykke til med jakten på kjærligheten.

Del gjerne ! Vi blogges Guts og power din vei Annie