Kvinners seksualitet

Anatomi

Kvinnens kjønnsorganer består av ytre og indre kjønnsorganer og har et formål som er tilfredsstillelse. De indre kjønnsorganene er livmor, eggledere og eggstokker. De ytre kjønnsorganene kalles vulva og består av indre og ytre kjønnslepper, klitoris, urinrørsåpning og vaginalåpning (skjeden).

De ytre kjønnsleppene har hår og ligger ytterst og omslutter kjønnsorganene. Den fremre delen går over i venusberget og ligger foran klitoris. Baktil går de ytre kjønnsleppene over mot endetarmsåpningen.

De indre kjønnsleppene dekker klitoris, urinrørsåpningen og skjedeåpningen. De er tynnere og uten hår. De indre kjønnsleppene er også svært følsomme og dekkes av en slimhinne som er beskyttende og fuktighetsgivende.

Klitoris er en sentral del av vulva. Den magiske klitorisen består av 10280 nerveender og er det mest følsomme organet på alle menneskekropper. De mest overfladiske strukturene av det erektile klitorisvevet er skaftet. Klitoristuppen ligger delvis under en hette der de indre kjønnsleppene møtes.

Dypere ligger et større nettverk av erektilt vev som svulmer opp ved opphisselse. Skaftet på klitoris er cirka 4-5 cm langt, mens hele klitoris kan bli 8-10 cm lang. Klitorisorganet ser ut som en ønskekvist.

Vaginalåpningen dekkes av de indre og ytre kjønnsleppene og ligger bak urinrørsåpningen og foran endetarmsåpningen og perineum. Skjeden er et muskelrør på 7-10 cm som leder fra vulva og opp til livmoren.

På grensen mellom vulva og vagina ligger hymen, også kalt jomfruhinnen eller skjedekransen. Hos noen er hymen av stor sosial og religiøs betydning og ansees å avspeile kvinnens jomfruelighet og uskyld.

G-punktet består av en samling kjertler som ligger langs urinrøret, rett foran fremre skjedevegg. Det kan stimuleres via vagina.

Jeg er så inderlig takknemlig for å kunne bidra for deg. Min kunnskap er mangfoldig og ingenting er umulig å spørre oss om. Kvinnekroppen er vakker og har så mange muligheter for at du skal få bedre seksuell helse.