Stress og seksualitet

Det kan det ofte dukke opp utfordringer i livet vårt. Dette kan medføre ekstra seksuelle utfordringer.
Stress er, og oppleves forskjellig fra person til person. Noen liker å ha kontroll, noen er pessimister, og noen har store krav til seg selv som menneske. Det samme som stresser et menneske, behøver ikke å stresse et annet menneske.


Stress oppstår via sanser eller tankene våre og vi snakker om langsiktig og kortsiktig stress.

Stress begrepet er kompleks og en sammenfattet prosess som spiller en sentral rolle i forhold til helse og sykdom – Tony Cassidy.

Ved negativt langsiktig stress kan sædkvaliteten reduseres, lysten forminsket, ereksjonsproblemer kan oppstå, fuktigheten (lubrikasjonen) kan reduseres hos kvinner med mer.

Ved negativ stress så oppstår det fysiske, psykiske og atferdsmessige stress symptomer som kan påvirke oss seksuelt. Vi kan føle og slitne og seksuelt utilstrekkelig for partner. Noen ganger må vi redusere ditt negativ stress for å få bedre seksuell helse hos deg. Vi vil redusere ditt negative stress og øke ditt positiv stress. Noen temaer som vi er innom er søvn, jobb, struktur, prioritering, fysisk aktivitet, tidsstyring, pust, kosthold, selvfølelse, tankestyring, kjærlighet, målstyring. Vi har kun fokus på de temaene som er relevante for deg.

Mindfulness og seksualitet
Mindfulness defineres som oppmerksomt nærvær. Samtidig vil si at du får konkrete verktøy hvordan du trener din oppmerksomhet og ikke dømmer dine tanker.


En av utfordringene vi har innenfor seksualitet er at vi har flere spenninger, ikke tilstede, negativt stress, vi synes det er vanskelig å fokusere, tidspress, smerter, uro og søvn utfordringer som gjør at vi får en mindre positiv seksualitet. Mindfulness kan medføre at akkurat du får bedre seksuell helse.


Ser du det som skjer rundt deg? Er du i øyeblikket? Har du manglende fokus? Kjenner du tankene er en annen plass når selv når du har egensex eller sex med din partner? Spinner du med tanker når du blir kjærtegnet?


Prioriter deg selv med oppmerksomt nærvær!

Vi tilbyr:

  • En til en mindfulness

  • Par mindfulness

  • Mindfulness i bedrift


Pust og seksualitet
Pust er det første vi gjør når vi fødes og det siste vi gjør før vi dør. Når vi stresser så er vi dårlige til å ha like lang utpust som innpust. Pust er meget viktig for balansen i vårt autonome nervesystem. Din pust er viktig i seksualiteten. Pusten kan gi deg sterkere og lengre orgasmer.


Annie har kompetanse på hrv (heart rate variability) pust. Det vil si en pusteteknikk som handler om å puste med hjertet. Det er en forskningsbasert pusteteknikk og du kan lese mer om på www.heartmath.com. Fordelene med denne er økt fokus, bedre søvn og stressreduserende. Det hjelper angst, depresjon og fatigue. Denne må tas via en pulsmåler som går direkte til pc som viser din progresjon. Derfor er denne teknikken kun tilgjengelig i Mandal og Oslo.


Det er også mulig å puste seg til orgasme uten å berøre kjønnsorganet med trening.


Vi tilbyr individuelle timer eller parterapi timer der du får teknikker som du må prøve ut hjemme. Fortell oss hva ditt behov er.
Har du lyst å bestille time i forhold til stress, mindfulness eller pust, ta kontakt, så gleder vi oss til å se deg