Onani og orgasme

Onani
«Kjært barn har mange navn», og nettopp slik er det med onani. Onani er i dag et positivt ladet ord, og forskningen viser til ulike helsefrembringende effekter onani kan ha for den enkelte, og deres seksuelle helse. Onani, eller masturbasjon, defineres som er at en gir seg selv seksuell tilfredsstillelse med egen hånd eller at noen gjør det for deg. Det er mange ord som benyttes som f.eks: Klitre, fingre, dra den, kose med seg selv, alenesex m.m. Når man onanerer så blir man kjent med sin egen kropp, og du lærer hva DIN kropp syns er godt og behagelig. Dette medvirker til at man lettere kan uttrykke sin egen seksualitet.

Onani er viktig for mange kvinner og menn, fordi det ofte er det som må til for å få orgasme.

Onanering kan gi reduserte smerter, øke immunforsvaret, påvirke den seksuelle selvfølelsen, bedre søvnkvaliteten, redusere stress, forebygge depresjon, forbedring av orgasme og innvirkning på ens fysiske og psykisk helse, som igjen kan bidra til bedret livskvalitet.

Kvinner blir ofte våtere ved onanering, og mennesker som onanerer har ofte bedre sexliv sammen med partnere.

Gjennom historien har holdninger til nytelsen ved onanering vært fylt med misforståelser, skyld og skam. Skyld kan man føle når man har gjort noe galt, mens skam er noe man er.

I ulike religioner er det skam å onanere, og på grunn av kulturell og religiøs tro har det medført unødvendig skyld og skam for mennesker.

Orgasme
Orgasme kommer av det greske ordet «orgaein», som betyr å svulme av saft (Hertoft 1989).
De amerikanske seksualforskerne Masters og Johnson beskriver den seksuelle responssyklus i et firedelt forløp. Opphisselsesfasen, platåfasen, orgasmefasen og avslapningsfasen. Her reagerer menn og kvinner forskjellig. Vi gir deg med glede kunnskaper om de ulike fasene og konkrete verktøy for å oppnå orgasme som du kan teste ut alene eller med din partner.

Mannens utløsning og orgasme:
1. Emisjon. Det er sekreter fra prostata, sperm fra testikler og bitestikler og fra de to sædblærene som blandes sammen til sæden.
2. Ejakulasjon. Sæden kommer inn i den øvre delen av urinrøret og gjennom et trykkammer som dannes, der åpnes det mot den nedre delen av urinrøret.
3. Orgasmen. Det gir økende puls, blodtrykk og økt blodgjennomstrømning i huden, frigjøring av hormonet prolaktin. Orgasmen gir den ultimate opplevelsen av seksuell tilfredsstillelse (Aars, 2017).

Kvinnens orgasme:
Lundberg & Löfgren- Mårtenson (2016) skriver om 3 typer orgasmer. Klitorisorgasmen, vaginalorgasme eller blandingsorgasme.

Mennesker vil kanskje alltid strides om de ulike orgasmetypene, og mange mener at kvinner kun får en type orgasme som kommer fra klitorisen. Vi kan føle ulike styrkegrader av orgasmen og oppnå ulike følelser, men hovedsakelig er det klitoris organet som gir kvinner orgasme.

Manglende orgasme
Kvinner:
De fleste kvinnene i dag får orgasme ved stimulering av klitoris, ved penetrering eller ved å benytte leketøy ved onanering. Det er mange kvinner som får sterkere og lengre orgasmer ved hyppig onanering. Samtidig er det kvinner som ikke oppnår eller som har vanskelig med å oppnå orgasme.

Vi kan formidle teknikker for deg, som du kan teste ut hjemme for å få økt fuktighet og orgasme. Det handler ikke om antall og orgasmer, men kvaliteten i din seksualitet.

Menn:
Orgasme og utløsning blir ofte sett på som noe som skjer samtidig, men slik er det ikke alltid. Menn kan faktisk få utløsning eller orgasme uavhengig av hverandre. Menn kan for eksempel oppnå orgasme ved å fysisk stimulere penis, pungen, analåpningen og prostata, eller ved stimulering av sanseorganer som syn, lukt, hørsel.

Jeg bidrar med konkrete råd i forhold til for tidlig og forsinket sædavgang som du kan teste ut alene eller sammen med din partner.

Er du fagpersoner, foreninger og andre grupper som har lyst å lære om onani og orgasme? Vi øremerker kurs for deg/dere.

Du kan også få individuelle parterapi med fokus på teknikker som du/dere kan få sterkere og lengre orgasmer samtidig som du blir mer trygg på din seksualitet.

Det finnes 100 vis av mulige måter og onanere på. Kjøp boken om onani en håndbok å få nye teknikker som kan gi deg sterkere og lengre orgasmer. Kjøp boken her: Om onani en håndbok  


Skap deg nytelse hver dag !