Kakao sermoni

Jeg valgte å ta kakao sermoni fasilitator kurs, fordi det reduserer stress og styrker helhetlig helse, samtidig som jeg kombinerer mindfulness som en viktig del av din dyrebare tid. 

Fordelene med sermoniell kakao varierer fra så mange forskjellige nivåer. De fleste av oss i den vestlige verden er veldig klar over de fysiske helsemessige fordelene med kakao, men bare en liten mengde mennesker kan fortelle deg de følelsesmessige, åndelige og samfunnsmessige fordelene denne kraftige hellige plantemedisinen har. Seremoniell kakao er en type hellig og tradisjonell drikk laget av 100 % rene økologiske hellige kakaobønner. Opprinnelse fra den eldgamle sivilisasjonen i Meso-Amerika, som Mayaene som fortsatt er til stede i land vi nå kjenner som, Mexico, Belize, Guatamala og Honduras.

Seremoniell kakao er laget av den innfødte, minimalt bearbeidede, økologiske kakaobønner. Seremoniell kakao inneholder en mye høyere næringsverdi sammenlignet med andre kakaoprodukter på markedet og er derfor oppført som supermaten til all supermat! Dette er fordi seremoniell kakao dyrkes på hellige landområder som er ekstremt fruktbare og ivaretatt med kjærlighet og takknemlighet for Moder Jord. All flora og fauna i omgivelsene er organisk dyrket der biologisk mangfold støttes av troen på samarbeid og naturloven. 

Kakaoseremonier er ritualer der seremoniell kakao konsumeres.  Seremoniell kakao er fullpakket med antioksidanter og mineraler som magnesium, jern og kalsium. Disse næringsstoffene er avgjørende for å opprettholde god helse og kan bidra til å forebygge kroniske sykdommer som hjertesykdom og kreft.

Dette kjemikaliet, oppkalt etter kakaoplanten theobroma, gir skånsom stimulering til hjertemuskelen og luftveiene, noe som øker energien i hele kroppen i stedet for å forstyrre dine naturlige søvnregulerende hormoner, slik koffein gjør.

Kliniske studier har vist at etter å ha spist flavionoider riket kakao, kan blodstrømmen til hjernen øke. Denne økte blodtilførselen kan hjelpe med hukommelsen og beskytte mot demens og hjerneslag.

Her er flere helsefordeler sermoniell kakao gjør for din kropp:

 1. Magnesium: Kakao er en utmerket kilde til magnesium, som er viktig for å opprettholde sunne muskler, bein og tenner. Det spiller også en rolle i nerve- og hjertefunksjon.
 2. Jern: Kakao er en god kilde til jern, som er viktig for å frakte oksygen til kroppens celler.
 3. Kobber: Kakao er en god kilde til kobber, som er viktig for en rekke enzymer i kroppen.
 4. Fiber: Kakao er en god kilde til fiber, som er viktig for å opprettholde sunn fordøyelse.
 5. Protein: Kakao gir også en liten mengde protein, som er viktig for å bygge og reparere vev i kroppen.
 6. Sink: Kakao er en god kilde til sink, som er viktig for immunfunksjon, sårheling og opprettholdelse av sunn hud.
 7. Høyt innhold av antioksidanter : Kakao er rik på antioksidanter kalt flavonoider, som kan bidra til å beskytte cellene mot skade ved å nøytralisere skadelige molekyler kalt frie radikaler.
 8. Forbedre hjertehelsen: Flavonoidene i kakao kan bidra til å senke blodtrykket, forbedre blodstrømmen til hjertet og redusere risikoen for hjertesykdom.
 9. Forbedre hjernefunksjonen: Flavonoidene i kakao kan også ha en gunstig effekt på hjernens funksjon, potensielt forbedre humør, kognitiv funksjon og blodstrøm til hjernen
 10. Eneste maten som kontakter begge hjernehalvdelene og dessverre er de ofte i ubalanse 
 11. Hvis du har hatt en kopp seremoniell kakao, har du kanskje lagt merke til effektene det kan ha på din følelsesmessige tilstand. Kakaoen er spesiell i sin sammensetning av å inneholde disse "feel good"-kjemikaliene som er unike for denne hellige plantemedisinen! Ingen annen mat i verden holder disse sammen bortsett fra kakao
 12. Økt følelse av glede, velvære, lykke og eufori: Kakao inneholder teobromin, en naturlig forekommende forbindelse som er strukturelt lik koffein. Denne forbindelsen har vist seg å fremme følelser av lykke og velvære. Kakao inneholder også en rekke forbindelser som har vist seg å ha positive effekter på humøret, inkludert teobromin, fenyletylamin og anandamid. Inntak av seremoniell kakao kan føre til økte følelser av velvære, eufori og generell lykke.
 13. Avslapning og redusert stress: Inntak av seremoniell kakao kan øke nivåene av visse nevrotransmittere, som serotonin og fenyletylamin, som kan bidra til å redusere stress. Også kakaoseremonier involverer ofte avspenningsteknikker, som meditasjon og dyp pusting, som kan bidra til å redusere stress og fremme en følelse av ro. I tillegg kan kakao i seg selv ha en beroligende effekt på grunn av dens evne til å fremme frigjøring av endorfiner, som er hormoner assosiert med nytelse og smertelindring.
 14. Økt fokus og klarhet: Kakaoseremonier kan også involvere praksis som fremmer fokus og klarhet, for eksempel journalføring eller intensjonsinnstilling. Den seremonielle kakaoen kan også hjelpe med dette ved å øke blodstrømmen til hjernen, noe som kan føre til forbedret kognitiv funksjon og mental klarhet.
 15. Kakao er ikke bare en godbit for smaksløkene dine; det er en stemningsforsterker som orkestrerer en herlig dans av nevrotransmittere. Serotonin-boosten og frigjøringen av endorfiner utløst av fenyletylamin skaper en kaskade av eufori. Denne naturlige humørøkningen kan være et søtt middel for de dystre dagene, og bidra til følelsesmessig velvære og generell mental helse.
 16. Teobromin, en annen kritisk komponent i kakao, fungerer som en vasodilator, og øker blodstrømmen gjennom hele kroppen, inkludert hjernen. Forbedret blodsirkulasjon er avgjørende for å levere oksygen og næringsstoffer til hjernecellene, og fremme et miljø som bidrar til optimal kognitiv funksjon. Denne milde stimuleringen blir en naturlig måte å styrke dine mentale evner på.
 17. Flavonoider, spesielt epicatechin, har vært knyttet til forbedring av hukommelse og kognitiv funksjon. Regelmessig inntak av kakao kan bidra til bedre hukommelse, økt fokus og forbedret generell hjernehelse. Kakao blir en søt overbærenhet og en hjerneforsterkende eliksir, som gir næring til sinnet ditt med hver herlig slurk.
 18. Kakao har et arsenal av antioksidanter og næringsstoffer som er til stor fordel for din generelle fysiske helse. Flavonoider og polyfenoler hjelper til med å bekjempe oksidativt stress, som er kjent for å være årsaken bak aldring og ulike andre kroniske sykdommer som kan dukke opp gjennom livet ditt. Ved å hengi deg til kakao, behandler du ikke bare smaksløkene dine; du bevæpner kroppen din med antioksidanter som støtter cellulær helse og kan spille en rolle i å forebygge tilstander som hjertesykdom og kreft.

Den komplette essensen av kakao gjør det til en supermat som konsekvent gir næring til kroppen din med hver lille slurk.

Du trenger bare å ha med deg en matte som du skal sitte å ligge på. Velkommen skal du være! 

Første event blir 22.juli i Mandal fra kl. 19 Kun 12 plasser, så meld deg på i dag på annie@reduserstress.no

Jeg tilbyr individuelle timer, grupper, foreninger samt jeg kan bidra på ulike event. Ta kontakt på annie@reduserstress.no

Timene koster 500,- per person og varer 1-1,5 time.