Parterapi


Har dere lyst å piffe opp sexlivet med å lære noe nytt spennende som kan gi dere mer nytelse, sterkere og lengre orgasmer? Trenger du hjelp for å få det bedre med din kjære? Har det gått forlangt? Føler dere mer som venner eller kjærester? Har den ene mer lyst enn den andre? Har en av dere funnet en fetisj/talent som er utfordrende for den andre? Har dere lyst å prøve swingers, men vet ikke hvordan dere skal begynne? Er din kjære blitt annerledes i forhold til seksualitet?  Har dere lyst til å styrke deres kommunikasjon i sammen? 

Selv om du ikke har det sånn som på bildet, er det ofte slik mange har det inne i seg og har lyst å si ting, men holder tilbake. Det eneste jeg ønsker er at du skal være helt ærlig med deg selv. 

Noen av de temaene som går igjen i parterapi er: Ulik lyst, pornoavhengighet, stresshåndtering, utroskap, kjøp av seksuelle tjenester, swingers, BDSM, vulvodyni og ulike sykdommer som påvirker lysten

Hva trenger du/dere? 

Å sette ord på egne behov er utrolig viktig i et parforhold. Akkurat det vil jeg bidra med spørsmål og lytting. Timene legges opp forskjellig alt etter deres behov. Noen ganger har jeg individuelle timer med en av partene først og deretter sammen. Andre ganger har vi en time felles, for deretter å ha individuelle timer. Jeg tar aldri part i en side. Mitt mål er at dere skal få det bedre med nye verktøy som kan gjøre at dere får det bedre. 

Vi mennesker er så inderlig forskjellig og har så ulike behov for kjærlighet og nærhet. Å sette ord på ditt behov for din partner er ikke alltid like lett i en hektisk hverdag med barn, barnebarn, husdyr, fritidsaktiviteter og jobb. Noen velger å ikke ha fast partner, men liker å ha en fast elsker. Andre vil være gift og noen vil være samboer. Enkelte velger å være polyamorøs, det vil si at du kan ha flere kjærlighetsforhold samtidig som er kjent og akseptert, eller å ha et åpent forhold.

Vi som mennesker har alltid et valg og så har vi noen ønsker hvordan vi vil ha det. Ønskene kan variere med alder og derfor kan det medføre utfordringer når en har forskjellige behov i forhold til hverandre. Dessverre kan også par gå i forskjellige retninger og velger å gå fra hverandre med forskjellige årsaker som kan være uforståelig for den andre part. Ditt kjærlighetsspråk er viktig å få frem. slik at partneren din vet hvordan du vil ha det.

Elsa Almås sier: «I seksuell kommunikasjon må en ta utgangspunkt i likeverd og seksuelle uttrykk må være basert på ærlighet» (Larsen, A M, 2018). Vi vil lære dere effektive kommunikasjonsverktøy som dere kan benytte sammen med fokus på ærligheten til dere sammen. I samarbeid med deg vil jeg lytte og finne ditt behov, slik at vi kan hjelpe dere som par på den måten dere foretrekker, samt bidra for å styrke kommunikasjonen dere imellom.
Kommunikasjon er alfa omega i forhold til å få til et godt parforhold. Et parforhold styrkes dersom man har god kommunikasjon internt i forholdet.

Jeg bidrar for deg med glede.