Mangfold og LHBTIQA

Sexologakutten er opptatt av at kjærlighet er en menneskerett uansett hvem du er. Den seksuelle tiltrekningen er forskjellig fra menneske til menneske og samværsformene er ulike.


Ulike seksuelle orienteringer og kjønnsuttrykk:

L= Lesbisk

B= Bifil

T= Trans, transperson. En person som opplever seg selv som et annet kjønn enn det kjønnet som ble tildelt ved fødsel. For eksempel en person som ble tildelt guttekjønn ved fødsel, men som kjenner seg som en jente. Trans er et paraplybegrep som favner over mange kjønnsidentiteter, som: transmann, transkvinne, ikke- binær, a-gender, transmaskulin, transfeminin, gender non- conforming osv.

H= Homofil

Q= Queer/skeiv = synonym til LBHT. For andre er "skeiv" en identitet som utfordrer og overskrider kategoriene heterofil, lesbisk. homofil og bifil, og som innebærer en kritikk av samfunnet heteronormativitet. Skeiv brukes også av personer som opplever at de ikke passer inn i samfunnets inndeling av mennesker i to kjønn.

A= A seksuell. Å være aseksuell vil si at en ikke eller i liten grad ønsker å ha sex.

I tillegg til forkortelsen er det to andre ulike orienteringer:
Panfil: Det innebærer at du tiltrekkes og forelsker uavhengig av kjønn
Udefinert: Noen mennesker føler ikke de passer inn i noen av orienteringene og ønsker ikke en merkelapp på sin egen seksualitet.

Hvem vi tiltrekkes av er veldig individuelt og vår seksualitet kan også endre seg i løpet av livet. Vi kan bli forelsket eller tiltrukket av andre mennesker samtidig som vi har partnere.​

Jeg gir deg kunnskap, innsikt, lytter og gir sexologisk rådgiving på det som du trenger.

Du blir respektert akkurat for den du er-