Hvorfor bruker kvinner så lang tid å komme?

06.07.2024


Blogg mars 2024

«Jeg kan holde på en halvtime og likevel kommer hun ikke.»

«Jeg forguder min kvinne, men jeg vil så gjerne hun skal komme før meg.»

«Jeg får kramper i armen ofte, når jeg fingrer min kone.»

«Jeg har veldig lyst, men har gitt litt opp. Fordi jeg orker ikke å få ny betennelse i hånden.»

«Jeg føler å gi henne en orgasme, er som en jobb. Jeg elsker henne, men det må være noe jeg gjør galt.»

«Det er utrolig lettere å tilfredsstille min kone nå etter 10 år. Nå kan hun få 7 orgasmer etter hverandre. Før fikk vi det ikke til.»

Det er mange menn som er utrolig gode, som ønsker råd til å bli en bedre tilfredsstiller for sin kvinne.

Det er ikke tvil om at disse kvinnene er heldige.

I media er det ofte snakk om at menn ikke gir kvinnen nok vorspiel og er utålmodige og bare vil ha en «kjapp en».

Jeg opplever stadig at mannen prøver og bruker tid på sin kvinne.

Litt fakta om den magiske vulvaen først.

Kvinnens kjønn består av indre og ytre kjønnsorganer. De indre består av livmor, eggleder og eggstokker. De ytre består av vulva, klitoris, ytre og indre kjønnslepper, urinrørsåpning og vaginalåpning.

Klitoris består av 10280 nerveender og er det eneste organet som kun er skapt for nytelse og ser ut som en ønskekvist.

Den er meget sensitiv og kan berøres både innvendig og utvending. Klitorishodet er synlig for noen, mens hos andre er den dekket med en hudfold. Klitorisskaftet er ca. 4-5 cm langt. Klitorisen deler seg i to, der hver del er 8-10 cm lang, og går bakover mot anus. De indre kjønnsleppene møter klitorisen foran, mens de som ligger innvendig strekker seg 6-8 cm bakover. Klitorisen har det samme svamplegemet som penisen, og ved å berøre

og opphisse klitoris, vil det føre til økt blodtilførsel, som gjør at klitorisen øker i volum.

Klitorisereksjon kalles denne endringen.[

Det er kun 25 % av kvinner som oppnår vaginalorgasme. Denne analysen er beskrevet i en bok fra 2006, etter 33 gjennomførte studier de siste 80 årene, skrevet av Elisabeth Lloyd.

Området rundt klitoris liker berøring. Å berøre rett på klitorishodet kan for mange oppleves som både smertefullt og for ekstremt.

De ytre kjønnsleppene har som oftest hår på oversiden, og de indre kjønnsleppene består av fuktige slimhinner og er svært sensitive. Når en kjenner lysten komme, blir de indre kjønnsleppene mye større og kan også få en annen farge. Det kan være veldig stor forskjell på størrelse, farge og form på kjønnsleppene. De indre kjønnsleppene dekkes av vaginalåpningen, urinrørsåpningen og klitoris. Noen har større indre kjønnslepper enn ytre og andre motsatt. Kjønnsleppene er sjelden symmetriske. Dine kjønnslepper er viktige for din seksualitet og din følsomhet.

Urinrørsåpningen sitter ulikt hos kvinner. For noen er den rett under klitorisen for andre rett ved vaginalåpningen og mindre synlig.

Vaginalåpningen dekkes av kjønnsleppene og ligger foran anus og bak urinrørsåpningen.

Vaginaen er mest sensitiv 1⁄3 inn i vaginaen. Når du er kåt, vil vaginaen utvide seg og det vil også komme væske i vaginaen. Denne væsken kommer fra et sekret i kjertlene i livmorhalsen og fra to bartolinske kjertler som ligger bak mot anus, på hver side av vaginalåpningen.

Hvis du bretter ut de indre kjønnsleppene vil det ligge en skjedekrans eller hyme, som tidligere ble omtalt for jomfruhinnen. Denne kransen blir ofte overstrekket ved samleie eller bruk av tamponger, og da kan det komme en lett blødning. Hymen er ulik hos alle kvinner. Noen har elastiske hymer, mens andre ikke er fullt så elastiske, og noen har ikke hyme, og tykkelsen på hymen er individuell. Det er der en finner overgangen fra vulva og inn

til vaginaåpningen. I vulvaområdet er det mange følsomme nerver som

vil reagere ved berøring, trykk og tapping. I vulvaområdet går det mange sensoriske nervefibre.

G-punktet består av en samling kjertler som ligger langs urinrøret, rett foran fremre skjedevegg. Disse kjertlene kan stimuleres via vagina, og de liker virkelig å bli stimulert. Hvis en tar en finger, dildo eller penis inn G-punktet, kan disse kjertlene øke i volum og noen får orgasme her. Det kalles for kvinnelig ejakulasjon. Mange kaller også dette for en sprutorgasme.

Er din kvinne trygg på egen kropp?

Har hun mye stress?

Spenner hun kroppen sin når du prøver å tilfredsstille henne?

Har hun opplevd en eller flere negative seksuelle erfaringer ?

Sier hun at hun nesten kommer, men så klarer hun ikke å komme over til orgasme?

Når jeg får klienter eller har parterapi, må jeg kartlegge hvor utfordringene ligge å finne rotårsaken til utfordringen du/de ønsker løst.

For de fleste mennesker handler onani om å få en orgasme eller en ejakulasjon. Men ikke for alle. Bruk tid på onanien, uten nødvendigvis å tenke så mye på selve orgasmen, men fokuser heller på nytelsen her og nå.

Master og Johnsen har beskrevet den seksuelle responssyklus gjennom forskning og intervjuer i 1953. Den er inndelt i fire faser. De ulike fasene vil gi deg et lite innblikk i hvordan din kropp reagerer når du onanerer.

Opphisselsesfasen

I denne fasen stiger lysten din, pulsen øker, brystvortene blir stive og ditt blodtrykk endres. Penisen blir stiv, testiklene forstørres, og fukten kommer fram fra urinrørsåpningen.

Hos kvinnen blir vaginaen fuktigere, klitorisen står opp og klitorisskaftet blir lengre, I tillegg til at indre og ytre kjønnsleppene svulmer. Musklene spennes, seg pusten endres, og noen vil oppleve rødming. Livmor og livmorhals trekkes oppover og vaginaen utvides.

Platåfasen

I platåfasen øker lysten, pulsen, pusten, muskelspenningene, i tillegg til at brystvortene blir stivere. Ereksjonen er nå på sitt beste og føles fast. Penishodet har nå fått en mørk purpurfarge, testiklene trekkes opp og penisen er nå på sitt største.

Vaginarommet blir trangere, men livmoren økes og løftes endra mer. De ytre kjønnsleppene svulmer mer og de indre blir mørke og purpurfargede. Glans klitoris løftes enda mer og klitorisskaftet reduseres.

Orgasmefasen

Nå økes muskelspenning og lysten er full av begjær. Nå er du kun tilstede her og nå og alt annet lukkes ute. Kvinnene får spasmer i de ytre kjønnsleppene eller sammentrekninger i mellomkjøttet og muskulaturen. De får mellom

tre til tolv sammentrekninger med 0,8 sekunders intervall. Noen ejakulerer også. For mange kommer rop og stønning og pusten stopper opp.

Mannens urinblære lukkes, og urinrøret blir større. Emisjonsfasen er den fasen før ejakulasjon kommer. Det vil si at sammentrekninger av sædblærer, sædledere, prostata og indre urinrør bygges opp og støtes ut gjennom urinrør i penis med 0,8 sekunders intervall. Ejakulasjonen (sæduttømmingen) kommer mellom tre til syv støt. Orgasme kan føles som en storm av lyst gjennom kroppen.

Avslapningsfase

I den siste fasen avtar ereksjonen. Brystvortene og testiklene går tilbake til sin normalitet. Mennene trenger lengre tid i denne fasen enn kvinner. Kvinner kan oppnå flere orgasmer etter hverandre. Mange får for eksempel behov for hvile og søvn etter orgasmen. Kvinnens klitoris, kjønnslepper og brystvorter går tilbake til utgangspunktet og livmoren senker seg. Etter en orgasme er mange mer følsomme for berøring.

Årsaken til jeg nevner denne igjen. Er at flere sier at de ikke har oppnådd orgasme, men når de ser de ulike fasene har de faktisk fått orgasme.

Svarene er ofte ulike, fordi heldigvis er vi laget forskjellig og har ulike erfaringer. Det er likevel noe som går igjen.

Mange kvinner våger ikke å gi slipp. For å være tilstede 100 % med et annet menneske er det å trene på å være tilstede her og nå. Det sies ofte at vi tenker på 20-40 % av det vi har gjort tidligere og 20-40 % på det vi skal gjøre. Det sier seg selv at det ikke er så mange % igjen for å være tilstede med alle sanser i bruk.

En annen utfordring som går igjen er at kvinnen ikke har utforsket seg selv nok og blitt kjent med egen kropp. Har du ikke begynt å onanere anbefales det på det sterkeste.

Flere har hatt en tidiligere partner eller negativ hendelse som gjør at hele kroppen fryser eller tillater sex selv om kroppen sier nei.

Har du vært enestående(singel) lenge har en ofte laget seg sin egen onani teknikk som er den beste måten å onanere på. Det kan være at du trenger litt tid med ny partner, for å komme på en ny måte.

  1. Ved ny partner. Fortell detaljert hvordan det er best å berøre deg. Som feks hvis du slikker meg med bred tunge og fingrer med to fingre kommer jeg lettere. Du kjenner best din kropp. Fortell dem.

  2. For deg som skal tilfredsstille kvinnen spør hvordan hun liker det. Mange sier at det vet de ikke. Da er det tid med utforskning på hverandre.

  3. Finn ut hvor erogene soner er. Årsaken til det er at ved å kombinere en erogen sone med feks fingring vil det for mange bli en sterkere lyst og større mulighet for orgasme

  4. Variasjon er nøkkelen. Kjønnsleppene blir altfor lite benyttet i nytelsen og de kan bli 50 % større.

  5. Bytt stillinger som feks å stå på alle fire.

  6. Tilfredsstiller du en kvinne trenger de fleste variasjon. Bevegelse, lyd og pust er nøkkelfaktorer som jeg anbefaler å benytte

Mange i dag får også den samme nytelse med partner med de samme fingrene og samme samleiestillinger. Ta tilbake leken i forholdet.

Seksuelle vaner er mulig å endre, hvis du vil. Ved å benytte erogene soner kombinert med å nyte et kjønnsorgan kan gi det lille ekstra. Mange kvinner forguder at en mann bruker to hender samtidig, fordi da har de ikke kontroll og det kan føre til at kvinnen kan gi slipp på sin kontroll.

For deg som har mye stress og sliter med å være tilstede i nytelsen, oppsøk hjelp. Husk at din egen seksualitet er utrolig viktig.

Det er en utrolig glede for meg å kunne gi deg kunnskap, teknikker og inspirere så akkurat viktige du kan få enda bedre seksuell helse.

Den følelsen av å få inn en kvinne på kontoret som har gitt opp sin egen seksualitet til å blomstre å få sterkere og bedre seksualitet og bedre livskvalitet er en drivkraft som sexologisk rådgiver.

Til dere menn som synes det er utfordrende å tilfredsstille din kvinne. Ta kontakt så du kan få noen nye teknikker så du kan overraske din kjære. Alt er mulig !

Lev sterkt og nyt mer.

Del gjerne. Sammen kan vi styrke seksuell helse i Norge.

Vi blogges

En god hilsen fra Annie